woensdag 11 april 2012

Mijn eerste quilt

Ik zie de laatste tijd vaak De eerste quilt op vele blog's.
Dus wordt het tijd dat ik mijn allereerste quilt laat zien.
Dits is hem dan de quilt kwam uit dit tijdschrift.
Ik weet eigenlijk niet meer in welk jaar dit tijdschrift is uitgekomen maar toen hij in de winkel lag ben ik begonnen met quilten.
Ik wilde met deze quilt beginnen een Indian Weddingring ,maar kwam er achter dat dat toch wel een beetje moeilijk was als beginner.

Ik ben eigenlijk nog steeds heel erg trots op het quiltwerk van deze quilt mijn allereerste quiltwerk.

Omdat ik toen helemeel geen verstand had van quilten en ook nog niet op een cursus zat heb ik een veel te dunne synthetische tussenvulling gebruikt dit is in al die jaren dus dus helemaal verdwenen, dus de quilt is eigenlijk nu nog 2 lagen stof.

Op dit moment ben ik bezig met een 2e quilt door te quilten voor een quiltviendin, mag deze ook helaas niet laten zien omdat het in juni op een tentoonstelling komt te hangen.
5 opmerkingen:

 1. Je eerste quilt ziet er mooi uit, knap werk en dat op eigen houtje ! ! !
  Hartstikke leuk om al die oudjes te zien.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helemaal leuk! Ik zal mijn eerste ook eens opsnorren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ria het kon mijn verhaal wel zijn dit boek was ook mijn eerste quiltboek, wist niets van quilten af. Heb ik nog steeds.

  gr.Lysbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie quilt en je quilt zeer mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi die eerste quilt en weet je het zou maar zo kunnen dat ik indertijd hetzelfde patroon heb gebruikt voor een quilt in bijna dezelfde tinten (allemaal ruitjes op ecru ondergrond). Die lag, zonder vulling (wist ik veel dat dat moest) op de bank en was helaas al heel snel helemaal versleten.....Leuk dat je door zo'n Ariadne aan het quilten bent geraakt (ik door een oudere versie...haha we lijken wel op elkaar daarin geloof ik) Dank je wel voor je stukje op mijn blog, mooi zijn ze inderdaad die beelden! De kinderen hadden echt heel goed gekeken.... groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen